Gyakori Kérdések

Fontos információk, mindenképp olvasd el

Mik az előnyei ha a VilagIngatlan.com-on keresztül hirdetek?

  • 98 ingatlanhirdetési  portálon, 61 országban, több, mint 220 millió potenciális érdeklődőt érhetsz el hirdetésed egyszeri feladásával 
  • a közvetítői jutalék a zsebedben marad 
  • rendszeresen készítünk és küldünk összesítő adatokat a hirdetésed látogatottságáról
  • a külföldi befektetők komoly potenciált látnak egy olyan sikeres országban, mint Magyarország, ami az elmúlt évek gazdaságpolitikájának köszönhetően továbbra is komoly növekedési lehetőséget hordoz 

Befolyásolják a koronavírus miatt bevezetett utazási és belépési korlátozások az ingatlanom értékesíthetőségét?

Egy ingatlan értékesítése több hónapos folyamat, még szerencsés esetben is. Mivel a korlátozások – akár ideiglenes jelleggel is – jellemzően pár héten, maximum pár hónapon belül feloldásra kerülnek, így az ingatlanod értékesíthetőségét a korlátozások hosszabb távon nem befolyásolják.

Sőt, mivel Magyarország a koronavírus elleni védekezésben sikeres, a korlátozások – akár ideiglenes jelleggel – történő feloldásakor a magyarországi ingatlanok iránt a nemzetközi kereslet várhatóan megélénkül.

Így érdemes a nemzetközi ingatlanhirdetésekkel felkészülni arra az esetre, amikor a korlátozások – akár ideiglenes feloldásakor – a külföldiek megpróbálnak biztonságos országokban lévő ingatlanokat megvásárolni.

Hogyan történik az ingatlanhirdetésem közzététele?

Ingatlanhirdetésed először a saját weboldalunkon jelenik meg.

Ezt követően elektronikus úton továbbítjuk a hirdetés részleteit külföldi partnereink részére, akik azt megjelentetik. A hirdetések továbbítására naponta kerül sor, így hirdetésed nemzetközi megjelentetése 1-2 napot igénybe vehet.

A hirdetés továbbításakor a hirdetés szövege jellemzően az adott ország nyelvére, automatikus fordítóval kerül lefordításra, így a hirdetés angol nyelven történő megszövegezése pontosítja a fordításokat (a fordítóprogramok az angol fordításokat jellemzően jobban kezelik, mint a magyarról történő fordítást).

Amennyiben a hirdetésed szövegét angolul nem adtad meg, úgy azt természetesen lefordítjuk és úgy továbbítjuk.

Milyen elérhetőségi adatokat célszerű megadni?

Mivel a megadott elérhetőségi adatok nagyon széles körben láthatóvá válnak, ezért javasoljuk, hogy csak egy erre a célra létrehozott email címmel és telefonszámmal hirdess.

Milyen nyelven adjam meg a hirdetést?

A megadott szöveg fordítását automata fordító végziezért ha van rá lehetőséged és pontosabb fordítást szeretnél, akkor add meg angolul is a szöveget. 

Mit tegyek, ha külföldről keresnek?

Már előre próbáld meg az általad ismert nyelven átgondolni a tipikus kérdésekre adható válaszokat. Pl. rezsiköltség, közlekedési lehetőségek (tömegközlekedés, autő), az ingatlan környezete, állapota, egyéb jellemzői. Vedd figyelembe azt is, hogy a potenciális érdeklődők az időeltolódás miatt szélesebb idősávban kereshetnek. 

Milyen képeket tegyek fel?

A szép felbontású, jó minőségű képek sokat segítenek az ingatlan értékesítésében. A berendezés legyen neutrális, a személyes tárgyakat a fotózás előtt tedd el (ezt különösen a távoli-keleti vevők értékelik). Fontos hogy a nappalin kívül jó kép készüljön a konyháról és a vizes helyiségekről is. Válassz továbbá megfelelő benapozottságú időpontot. 

A külföldieknek kell külön engedély a magyarországi tulajdonszerzéshez?

Jellemzően az alábbi esetekben NEM kell külön engedély külföldi állampolgár magyarországi ingatlan tulajdonszerzéséhez: 

  • Európai Uniós állampolgárok, európai uniós szervezetek; 
  • Az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes államok (Norvégia, Liechtenstein, Izland) állampolgárai, szervezetei; 
  • Svájc állampolgárai  
  • Kettős állampolgárok, ha az egyik állampolgársága a magyar vagy tagállami, valamint a külföldön élő magyar állampolgárok.

A fenti lista nem teljeskörű, amennyiben szükséges, az engedélyt jellemzően a vevőt képviselő ügyvéd intézi.

Hogyan tud egy engedélyköteles külföldi ingatlant venni Magyarországon?

Az alábbi tájékoztatóban áttekintheted, mik a feltételei a kormányhivatalhoz benyújtandó engedélykérésnek 

http://www.kormanyhivatal.hu/hu/budapest/hirek/kulfoldiek-ingatlanszerzese 

Az engedélyt javasolt hozzáértő és gyakorlottnak ügyvédnek intéznie, aki jellemzően a vevőt képviseli.

Tudtok ajánlani olyan ügyvédet, aki segít lebonyolítani az adásvételt?

Igen. Tudunk ajánlani olyan ügyvédet, akinek nagy gyakorlata van külföldiek által vásárolt magyarországi ingatlanok adásvételében. 

Folyamatos Támogatás

További kérdéseid vannak?

Nyugodtan keress minket kérdéseiddel, legjobb tudásunk szerint válaszolunk.

    Összehasonlítás